lauantai 6. elokuuta 2016

Korttikimara

Heippa,

Askartelin muutaman kortin, joissa on ripaus retroa ja vähän vintagea ;) Nämä ovat hyvin yksinkertaisesti koristeltuja kortteja, ja haluankin vain herätellä inspiraatiota sekä kenties antaa ideoita omaan korttiaskarteluusi. Sen vuoksi tämä kimara on nopea kuvakooste lyhyin selityksin, miten kyseessäoleva kortti on askarreltu. Laita viestiä jos jokin jää kuitenkin askarruttamaan ja kaipaat tarkennusta, niin vastaan mielelläni :)

Nämä kortit ovat kaikki korkeita malleja, taitettuna koko on 10 x 21 cm.

Tämä lila kortti sai kaveriksi pallokuvioista skräppäyspaperia ja pitsikuvioisen sydämen. Kartonkien reunat on sävytetty mustalla musteella meikkisienellä töpöttäen.Pitsisydämen päälle sommittelin suodatinpussiruusuja, joiden ohjeen löydät TÄÄLTÄ. Kun olet tehnyt muutaman ruusun, voit harjaannuttaa taitoja ja kieputtaa paperia hieman "vekeille", jotta kierre ei ole liian tasainen ja lopputulos on luonnollisempi. Oma kädenjälki saa näkyä, eikä kannata yrittää liian täydellistä ruusua - silloin niistä tulee mielestäni viehkeämpiä (ihan totta!).Minä rakastan kiiltokuvia! Olenkin varmaan aiemmin sen maininnut, mutta niistä tulee mieleen oma lapsuus ja paljon vanhoja askartelumuistoja. Tähän korttiin löysin lilansävyisen perhosen, jonka siivissä on glitteriä.
Kortti sai lisää tekstuuria kangaskukista. Lisäsin keskelle helmenpuolikkaat.
Askartelin samanhenkisen kortin vaaleansiniselle kartongille. Tässä on yhdistelty turkoosia ja vaaleansinistä sekä väripilkkuna punaisia paperikukkia.


Turkoosi koristetähkä ja kukka saivat alleen rusetille sidotun vaaleansinisen satiininauhan.
Liimasin vaaleansinisiä helmenpuolikkaita sydämen reunoille.
Seuraava kortti on myös askarreltu samassa hengessä: pitsiä ja helmenpuolikkaita. Siinä on ripaus Pariisia, rohkeasti retroa ja värien kontrastia.


Asettelin kuvat mustalle taustakartongille ja yhdistelin paperipitsiä ja mustia helmenpuolikkaita sivuun. Vinkki: tähän tarkoitukseen sopii mainiosti ihan tavallinen kakkupaperi.
Seuraava kortti rakentui myös vihreälle pohjalle. Siinä on hiukan pin-up-tyyliä ;)


Jotta kuvat tulisivat paremmin esille, liimasin nekin mustalle kartongille ennen korttiin kiinnittämistä.

Tähän korttiin lisäsin erityisenä yksityiskohtana kuvioidun puisen sydännapin, johon kiinnitin kullansävyisellä nauhalla keltaiset puiset helmet.
Lisää kukkia ja lisää perhosia :) Onneksi niitä molempia on erilaisia variaatioita... Joskus tuskailen, kun askartelupaketit sisältävät VIHREITÄ KUKKIA. Siis miten usein sellaisia tulee käytettyä?! No, tämä on yksi vaihtoehto, eikä se edes pistä silmään :D (Paitsi nyt kun mainitsin asiasta...). Perhosen puolikas on skräppäyskartonkia, revin siitä reunat ja töpöttelin ruskeaa mustetta.


Minulla oli valmis leiketeksti, jossa lukee "To Someone Special" (vapaasti suomennettuna "Jollekulle Erityiselle"). Nyt kun tekstileike on noinkin samansävyinen taustaan nähden, se voi helposti hukkua massaan. Sen vuoksi sijoittelussa kannattaa joskus tehdä pieni tarkistus: tässä asettelin tekstin hiukan taustakartongin ulkopuolelle oikeasta laidasta, niin se erottuu sieltä vähän paremmin.


Ja vielä kerran tämä vihreä kukka :D
Vaihdetaan vihreästä beigen ja ruskean sävyihin. Aion mainita (vaikkei kai pitäisi), mutta tästä kuviollisesta skräppäyspaperista minulle tulee mieleen vaarinaikaiset pitkät kalsaripaidat :D Mutta koska yritän pysyä asiassa ja asiallisena, niin korostetaan jotain muutakin... ;) Tottapuhuen, tämä kortti huokuu mennyttä aikaa ja yltiöromantiikkaa ruskeine rosoisine ilmeineen ja ruusuineen. Ruskean ja roosan liitto toimii myös kivasti. Ihan oikeasti, melkein voin kuulla seinäkellon heilurin raksuttavan...


Askartelin parit suodatinpussiruusut, joiden ohjeen linkitän myös TÄHÄN. Alle kieputin hieman sisalnarua, joiden päihin solmin puuhelmet.
Liimasin pystyasennossa tekstileikkeen "Best Wishes" (Parhain Terveisin / Kaikkea Hyvää).
Pysytään samassa beigensävyisessä korttimaailmassa. Lisää kukkia ja perhosia - tottakai! :)


Liimasin suodatinpussiruusuja, tällä kertaa keltaisia, avatun ja rispatun sisalnarun päälle.
Sinne roikkuvien haituvien sekaan kiinnitin helminauhalla pronssinsävyisen metallisen avainriipuksen. Pienissä yksityiskohdissa on usein kiva juju ;)
Seuraava kortti sopisi vaikka paljon matkustavalle.


Vanerikoriste "Road Trip" (joka viittaa matkusteluun tien päällä) sai taustalle ruskean kartongin. Alapuolelle kiinnitin musteella värjättyä pitsiä puunappien kera.Postimerkkitarrat sopivat mainiosti tähän korttiin. Taustalla käytin myös kahvilla värjättyä kirjan sivua, joita minulla jäi yli Mixed Media -työstäni. Ohjeen siihen löydät TÄÄLTÄ.

Tässä oli tämä korttikimara. Toivottavasti se herätti inspiraatiota. Iloisia askarteluhetkiä! -Sini-

4 kommenttia:

 1. Kivoja ideoita, ja näihin voisi käyttää laatikon pohjalle kerättyjä aarteita joilloin joka kortista tulee erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen samaa mieltä, näihin on helppo sujauttaa juurikin niitä laatikonpohjakoristeita ;) Kiitos kun vinkkasit asiasta!

   Poista
 2. Hienoja kortteja olet tehnyt. Nuo ruusut on tosi upeita.
  Kaikki koristeet sopivat korttien kanssa yhteen.

  VastaaPoista