sunnuntai 25. syyskuuta 2016

EnkeliheijastinNyt kun illat ovat hämärtyneet, haluan muistuttaa heijastimen tärkeydestä. Askartelin tällaisen enkeliheijastimen, joka sopii mainiosti vaikka reppuun roikkumaan, taskun vetoketjuun, rattaisiin / vaunuihin tai vaikkapa talutushihnaan. Tämä on kaunis TÄYDENTÄVÄ heijastin, mutta muistathan kiinnittää myös asianmukaisen CE-hyväksytyn heijastimen turvaamaan kulkuasi tai läheisesi kulkua! Selkeät ohjeet heijastimen käytöstä löydät täältä Liikenneturvan sivuilta http://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/jalankulkijat/heijastin

Tämä enkeliheijastin on mielestäni myös oiva lahjaidea pukinkonttiin.

Tässä ohjeet enkeliheijastimeeni. Vaikka sinulla ei olisikaan saatavilla kaikkea juuri samanlaista materiaalia, voit vallan hyvin soveltaa ja vaihtaa helmiä sekä nauhoja.
Aluksi kaivoin esiin ohutta rautalankaa, muutaman helmen, napin sekä siemen- ja putkihelmiä. Valitsin väriteemaksi sinisen.Katkaisin rautalangasta noin 50-60cm pitkän pätkän. Taitoin sen kahtia, jotta sain keskikohdan merkittyä ja pujotin sinne kukkanapin. Siitä muodostui enkelin sädekehä.
Seuraavaksi pujotin suuren helmen (halkaisijaltaan reilu 1cm) enkelin pääksi ja soikean kristallihelmen kaulan kohdalle. Nämä helmet pujotin siis molemmista rautalangoista.
Sen jälkeen erotin rautalangat toisistaan. Niistä muodostuvat enkelin siivet. Pujotin niihin siemen- ja putkihelmiä ihan summamutikassa. HUOM! Tarkista ensimmäinen siemenhelmi minkä pujotat, sen reiän halkaisija tulee olla riittävän suuri, että rautalanka menee siitä kahdesti. Kun siipi "päätellään" kiinni, niin pujotus tapahtuu juuri tuon ensimmäisen siemenhelmen läpi toistamiseen.

Pujotin helmiä noin 10 cm verran. Sitten muodostin niistä lenkin ja tosiaan pujotin rautalangan siitä ensimmäisestä siemenhelmestä uudestaan läpi, jotta lenkki jää pysyväksi.
Molemmat siivet päätellään samalla tavalla.
Pujotin seuraavaksi yhden valkoisen helmen, että rautalanka jää nätisti piiloon.
Minulla on heijastinnauhaa joka on noin 2,5cm leveää. Sen lisäksi laitoin enkelin helmoihin ohuempaa vaaleansinistä nauhaa sekä hopeansävyistä nauhaa.
Pidin koko ajan mielessä, että heijastinnauha on suurimmassa roolissa ja muut nauhat lähinnä saavat tuoda hiukan väriä ja "tylliä" mekkoon. Halutessasi voit käyttää ainoastaan heijastinnauhaa.
Leikkasin kaikki nauhat hiukan viistosti. Heijastinnauhasta tein pidempiä pätkiä 7 kpl, noin 20 cm pituisia. Koristenauhat jäivät noin 10 cm molemmin puolin, niitä leikkasin yhteensä noin 15 kpl.

Heijastinnauha ei rispaannu reunoista, niin sitä ei tarvinnut millään tavalla huolitella. Koristenauhojen päät sinetöin kynttilän avulla. Siitä voit lukea tarkemmin TÄÄLTÄ.

Lisäksi heijastinnauhoihin piti tehdä keskikohtaan neulalla reikä, sillä rautalankani ei mennyt siitä läpi. Sen sijaan koristenauhat sujahtivat rautalankaan muitta mutkitta :)


Sitten vain pujottelin nauhat rautalankaan. Varmistin koko ajan, että heijastinpuoli tulee päälle päin, sekä sen, että heijastin näyttelee pääroolia ja koristenauhat saavat vain pienet sivuroolit :) Muutamiin nauhakerrosten väleihin pujottelin pienet helmet, että heijastinnauhat nousevat hyvin esille. Tässä kohtaa mietin myös, että voisihan nuo nauhat ommellakin kiinni toisiinsa, niin olisivat sitten pysyvästi tietyssä halutussa asennossa. Mutta minä jätin nyt helmat vapaasti liehumaan.
Nauhojen jälkeen pujottelin rautalankaan vielä kolme helmeä kuvan mukaisesti. Minä en ole koruntekijä, joten näiden päättelyt eivät varmaan mene ihan taiteen sääntöjen mukaisesti :D
Pujotin rautalangan päät keskimmäisestä helmestä takaisin päin, ja katkaisin langan.
Terävät päät sain sujautettua suurimman valkoisen helmen sisään.
Tältä näyttää minun heijastinenkelini. Kuten huomaat, koristenauhat ovat vain pikkuisen pilkistämässä, etteivät ne tule heijastinnauhojen eteen ja ne menettäisi merkitystänsä.
Kuten jo aiemmin mainitsin, tämä voisi olla kiva idea joululahjaksi. Kääri vain sellofaaniin ja sido nauhalla.


Voit käyttää ripustamiseen vaikka siimaa ja / tai hakaneulaa. Muista aina turvallisuus kun kiinnität jotain esim. lapsen reppuun tai rattaisiin!

Tältä enkelini näyttää päivänvalossa.


Hämärässä kuvattuna se puolestaan näyttää tältä.


Heijastinnauha loistaa pimeässä hienosti. Toivon, että tämä heijastinenkeli tuo turvaa kantajallensa <3


Tarkistathan heti oman ja läheisesi ulkovaatteen, että siellä roikkuu heijastin.
Turvallista kulkua Sinulle,
toivoo Sini

4 kommenttia:

 1. Kiitos todella hyvästä ohjeeesta. Kuvien avulla on helppo itsekin tehdä.

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs oli kaunis ja selvästi heijasti. Malttaakohan tuota käyttää ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :) Heijastin käyttöön vaan! Tällaisia koristeita voi toki tehdä muuallekin roikkumaan, silloinhan voisi käyttää esim. ihan tavallista silkki-, satiini- tms. koristenauhaa heijastinnauhan sijaan :)

   Poista