maanantai 11. heinäkuuta 2016

Rustiikkinen lintukorttiAskartelin tämän lempeän lintukortin, jossa on rosoiset reunat ja helppo toteutus. Siinä on muutamia pieniä yksityiskohtia, joita vastaanottaja takuulla ihailee hyvän tovin. Toivon, että tämä kortti inspiroi sinua askartelun ääreen ja joku tuttusi saa piakkoin itsetehdyn kortin valmiiksipainetun sijaan ;) Tätä korttia on myös helppo muokata sen mukaan mitä sinulta kaapista löytyy.

Minä kaivoin esiin kolme eri sävyistä ruskeaa kartonkia. Keskimmäisen eli vaaleanruskean sävyn valitsin taustakartongiksi, johon liimasin päälle tummanruskean ja sen päälle laitoin vaaleimman beigen kartongin.

Aloitin taustakartongista, leikkasin sen kokoon 14 x 14 cm. Töpöttelin meikkisienellä ruskeaa mustetta kartongin reunoihin.
Revin käsin tummanruskeasta kartongista reunat rosoisiksi. Repimisen jälkeen sen koko jäi hieman alle 13 x 13 cm.Tehostin rosoisuutta saksien terällä, eli raaputin reunat vielä sillä läpi.
Sen jälkeen käsittelin reunat taas musteella.
Työstin beigensävyisen kartongin samalla tavalla. Kooltaan sen piti valmiina olla taas edellistä hieman pienempi, alle 12 x 12 cm.
Minä hyödynnän askartelussa paljon kaikenlaista materiaalia. Tässä verkkopussissa oli ollut avokadoja :)
Asettelin verkkoa kartongin päälle ja töpöttelin sen läpi ruskeansävyistä mustetta. Tämän voi tehdä hyvin vallattomasti, minä kaipasin nimenomaan huoletonta lopputulosta.
Jätin yhden nurkkauksen käsittelemättä. Aika hauska kuvio, eikö vaan?Minulla oli kartonkikuvio, missä luki "Especially for you" (Erityisesti sinulle). Päätin tuoda siihen hiukan lisäilmettä. Revin palan samasta vaaleanruskeasta kartongista, jota käytin kortin pohjaan.


Työstin kartongin reunat samalla tavalla rosoiseksi kuin kortissa ja käsittelin musteella.


Rullasin kartongin molemmat päädyt hammastikun avulla.
Viimeistelin kaikki reunat musteella ja sovitin tekstikartongin tekemäni kehysten sisään.

Seuraavaksi etsin korttiin muita sopivia koristeita. Päätin hyödyntää myös verkkopussin palan. Siihen tarttunut muste ei haittaa - päinvastoin. Kortin yleisilmeeseen tulee myös yhteneväisyyttä, kun koristeena käytetään samaa tekstuuria kuin taustakartongille tehty kuvio.

Minulla oli lintu ja perhonen -kuviokartonkileikkeet.
Minä olen säästänyt kukka-asetelmasta risukehikon, josta otin nyt muutaman pienen risun.
Tähän korttiin sopii suodatinpussiruusut. Niiden yksityiskohtaiset ohjeet löydät TÄÄLTÄ.
Askartelin ruusuille muutaman yksinkertaisen lehden. Leikkasin vihreästä kartongista lehdenmuotoisia paloja, taivutin niitä hieman ja töpöttelin reunoihin mustetta.


Pari ruskeaa höyhentä ja rikkimenneestä käsikorusta säästetyt helmet lisäävät yksityiskohtien lukumäärää.
Sitten liimasin kortin kasaan. Aloitin luonnollisesti kartongeista.
Sen jälkeen liimasin verkkoa alalaitaan ja hieman ylänurkkaan.
Verkon päälle asettelin risuja.
Lisäsin ruusut lehtineen sekä linnun.
Viimeisenä paikkansa löysivät tekstikehys, perhonen, höyhenet sekä linnunmunat.
Läheltä tarkasteltuna nämä pienet yksityiskohdat ovat katseenvangitsijoita. Täytyy myöntää että suodatinpussiruusut ovat kestosuosikkejani :)
Jollei sinulla ole valmiita kuvioleikkeitä, joista löytyisi sopiva teksti, voit aivan hyvin tulostaa haluamasi tekstileikkeen. Tai vaikkapa leikata sellaisen lehdestä.
Vaikka ruutumainen kuvio jää osittain taustalle, voit mielessäsi kuvitella kartongin ilman sitä. Silloin on helpompi ymmärtää, että joskus se vähäinenkin taustakuvio tuo paljon lisäilmettä.Nurkasta pilkistää perhonen.
Kortin vastaanottajalta ei taatusti jää huomiotta myöskään nämä linnunmunat :)
Pienet seikat tekevät suuren kortin ;)

Halusin tällä kortilla kertoa aloitteleville askartelijoille, että hienon ja monimuotoisen kortin tekeminen ei välttämättä ole kovin vaikeaa eikä edes kovin kallista. Pieni vaivannäkö ja yksityiskohdat huomataan varmasti.

Toivotan iloisia askarteluhetkiä!

Sini

9 kommenttia:

 1. Vau, onpas kaunis! (: Mukana arvonnassa.

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Ihana itsetehty kortti. Mukaan arvontaan onnea koettaa. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Tämä sopisi täydellisesti anopille! <3 hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Airiina
  Ystävätär täyttää kohta tasavuosia, hänelle antaisin tämän upean kortin.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 5. Henna28
  Osallistun kauniin kortin arvontaan, isomummu täyttää 80 vuotta ja hänelle olisi varmasti mieleinen.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 6. Oi kuinka kaunis kortti.Mukana arvonnassa. Antaisin kortin hyvälle ystävälleni joka arvostaa kovasti varsinkin itsetehtyjä kortteja ja on säilyttänyt kaikki saamansa kortit vuosien ajan. Antaisin tämän ensi vuonna syntymäpäivänä kun täyttää 75v.
  mervi.koivu@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 7. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT 14.8.2016. VOITTAJIEN NIMET ON JULKAISTU http://madebysini.blogspot.com/2016/08/ylimaaraisten-poisto-arvonta.html
  KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE JA ASKARTELUNTÄYTEISTÄ SYKSYÄ! :)
  PS. SEURAAVA ARVONTA ON TULOSSA PIAKKOIN ;)

  VastaaPoista