lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulukortteja

Iloista ja pakkasenkirpeää joulukuuta kaikille! Vihdoin pääsin päivittämään blogiani pienen tauon jälkeen. Joulutunnelmissa laitan askartelemistani joulukorteista kuvia sekä ohjeen.

Ensimmäisenä tulee pieni ja helppo askartelu, joka sopii erinomaisesti joulukortin koristeeksi. Minulla on lukematon määrä kankaisia ruusun terälehtiä, ja pitkään pohdin miten niitä voisi hyödyntää. Kerrankin minulla välähti, koska mielestäni lopputuloksesta tuli oikein kiva joulutähti!Mitäs tykkäät? Se on kiva yksityiskohta kortissa, ei maksa paljon mitään ja sopii hyvin myös postitettavaksi kuoressa, koska koriste ei nouse kovin korkeaksi.

Aloitin leikkaamalla ruusun terälehdistä vapaalla kädellä joulutähden terälehtiä. Kuten huomaat, ne voivat olla hyvin epäsymmetrisiä. Pieniä ja suuria. Kannattaa kuitenkin katsoa terälehden muoto: se reuna mikä olisi kiinni ruusussa, niin tulee myös keskustaan joulutähdessä. Näin terälehdet eivät ole ihan vallattomasti kippurallaan lopputuloksessa.

Saksien vasemmalla puolella ovat käsittelemättömät ruusun terälehdet ja oikealla leikatut.


Leikkasin punaisesta kartongista kolikon kokoisen ympyrän, johon lähdin liimailemaan terälehtiä. Suuremmat alle ja pienemmät sitten toiseen (ja kolmanteen, jos haluat) kerrokseen päälle.

Lehdet leikkasin vihreästä kartongista. Muotoilin nekin ihan vapaalla kädellä. Taivuttelin sormilla kartonkia hiukan lehden muotoon ja töpöttelin reunoihin ruskeansävyistä mustetta.
Kukan keskelle voit liimata heteitä tai helmenpuolikkaan ihan oman mieltymyksen mukaan. Minä tein malliksi tähän kolme hiukan erilaista variaatiota.

Tähän yhdistin kiiltokuvan. Joulutähteen laitoin kullansävyisen helmenpuolikkaan. Vaalean kartongin reunat olen ommellut sik-sakilla.


Porokorttiin tuli joulutähti valkealla helmenpuolikkaalla.


Varpunen sai vierellensä joulutähden, jossa on keskellä heteitä.


Mikä on sinun suosikkisi?


Ihanaa ja tunnelmallista joulunodotusta kaikille <3

Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti