torstai 12. toukokuuta 2016

Romantiikan nälkään

Innostuin taas pitkästä aikaa suodatinpussiruusuista!Pitemmittä puheitta ja suoraan asian ytimeen: suodatinpussit esiin!

Minä värjäsin ne akryyliväreillä, mutta en näe syytä, mikseikö esimerkiksi vesivärit sopisi ihan hyvin.


Ota tästä VINKISTÄ kiinni: Suodatinpusseja kannattaa ehdottomasti värjätä kerralla enemmän kuin juuri tämänhetkinen tarve. Siihen on nimittäin kaksi hyvää syytä: samalla värimäärällä ja samalla vaivalla valmistuu monen monta suodatinpussia, jonka joutuisit käyttämään yhteen tai kahteenkin. Toinen hyvä syy on se, että saat helposti hyvää materiaalia talteen, joka on heti valmista käyttöön kun inspiraatio koputtelee ovelle...

Tässä mallissa tein hennon roosan sävyisiä suodatinpusseja, käytin siis pienen herneenkokoisen nokareen väriä pariin desiin vettä.Laitoin pussit veteen ja kastelin läpikotaisin.
Ei tarvitse jättää likoamaan, suodatinpussit ovat siitä mukavaa materiaalia, että imevät itseensä väriä kuin sienet :) Nostin leivinpaperin päälle kuivumaan.
VINKKI: tässä kohtaa on oiva tilaisuus hyödyntää homma kunnolla tipauttamalla esimerkiksi keltaista sävyä punaiseen veteen ja toistamalla uusien suodatinpussien liotus. Siten saat oranssinsävyisiä suodatinpusseja. Tipauttamalla eri sävyjä tai lisäämällä samaa väriä saat erisävyisiä ja eri tummuusasteella olevia pusseja (lähes samalla sotkulla ja vaivalla). Tässä esimerkiksi minulla tallessa olevia värjättyjä suodatinpusseja.

Ja sitten hommiin. Minulla on tässä yksi kuivunut ja värjätty suodatinpussi. Muita tarvikkeita ovat sakset, quilling tool ja pieni määrä puuliimaa. Jollei sinulla ole quilling toolia, voit kierittää ruusut hammastikun avulla.

Leikkasin suodatinpussista ylimääräiset pois kuvassa näkyvällä tavalla: ensin pieni nypylä ylälaidasta pois siten että reuna on tasainen. Myös suodatinpussin röpelöiset "saumat" leikkasin pois.


Sitten avasin pussin...
... ja leikkasin sen kaarevasti viiteen osaan, lopputulos näyttää "sateenkaarelta".


Sitten nämä suikaleet taitetaan keskeltä pituussuunnassa. Tästä yhdestä pussista muodostuu siis viisi ruusua, kaikki hieman eri kokoisia.


Otin yhden suikaleen ja quilling tool:in esiin.


Pujotin suikaleen toisen pään quilling tool:in väliin.Ja aloin rullata.
Kun olin rullannut loppuun, annoin kierteelle "hieman löysää", eli vapautin kierrettä hiukan. Liian tiiviistä kierteestä ei mielestäni tule hyvännäköinen ruusu. Ja sitten taitoin häntäpään ruusun alle ja liimasin sen siihen kiinni. Kuvassa näkyy siis ruusun alle jäävä puoli.
Ja tältä se näyttää päältä päin.Toista sama kaikille suikaleille.Mielestäni suodatinpussin jakaminen viiteen osaan muodostaa juuri sopivankokoisia ruusuja esimerkiksi korttiaskarteluun. Jos leikkaat sen esimerkiksi neljään osaan, ruusuista tulee hieman korkeampia. Voit hyvin myös yhdistää suikaleita ja tehdä suurempia ruusuja, askartelutarpeestasi riippuen.

Ruusuille käy vaikka nämä sileäreunaiset lehdet, joita tein kukkakortteihin aiemmin. Niihin löytyy ohje TÄÄLTÄ.
Näille tein kaveriksi kuitenkin kuviosaksilla röpelöreunaisia lehtiä.


Reunat käsittelin taas Distress Inkillä.
Näiden yltiöromanttisten ruusujen seuraksi sopii ihanasti paperinaru...
....sekä pitsi. Jos sinulla on valkoista pitsiä, ja kaipaat siihen "ajan patinaa", niin voit katsoa värjäyksestä TÄÄLTÄ.


Näihin kahteen lähes samanlaiseen korttiin valitsin valkean suorakulmaisen korttipohjan, vaaleanruskean kartongin sekä kuviollisen skräppäyspaperin. Käsittelin kaikki reunat Distress Ink Vintage Photo -musteella. Sen jälkeen liimasin ne päällekkäin kuten kuvasta näkyy.
Minulla on pieniä metallikoristeita, ja tähän korttiin valitsin antiikkisen sävyisen avaimen. Asetin sen ruskean kartonkipalan päälle. Myös sen reunat käsittelin. VINKKI: avaimen tilalle tähän voisi sopia hyvin vaikka kiiltokuva tai muu kuva, josta kenties huokuu "vanhanaikaisuus" tai muuten vaan romantiikka :)
Etsin vielä sekaan muutaman kullanvärisen heteen. Sitten vaan aloin liimaamaan materiaalia kasaan. Osaan käytin tavallista puuliimaa, osaan kuumaliimaa. Esimerkiksi minun tekokuitupitsini ei tottele perusliimaa... jukuripää... ;)

Tähän toiseen korttiin käytin hieman eri sävyisiä ruusuja ja asetelma on hiukan erilainen. Avain on myös erimallinen.Lähikuvista voit vielä nähdä, että pitsin, paperinarun ja ruusujen symbioosi on aikas ihana, eikö?


Kukkasia kierittelemään!
Sini

4 kommenttia:

 1. Löysin blogisi kun etsin askarteluideoita. Suodatinpaperiruusuohjeesi seikkaperäisine teksteineen ja kuvineen selvensi minulle miten niitä oikein tehdään! Tooodella paljon kiitoksia! Yrittänyt olen, mutta metsään on mennyt ilman kunnon ohjeita. Näillä varmasti onnistuu! Tosi kauniita ruusuja ja ihanat kortit. Todella hyvä "symbioosi". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos sinulle kattavasta palautteesta :) On mieltä lämmittävää ja palkitsevaa kuulla että ohjeeni ovat olleet hyvät, toivottavasti tulevaisuudessa yllän samaan. Mukavia askarteluhetkiä! :)

   Poista
 2. Hei, Sini:) Kiitos näistä ihanista vinkeistä sivuillasi. Näitäkin kukkia kokeilen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Mukava kuulla, että olet inspiroitunut sivuillani ;) Askarteluiloa!

   Poista