sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vintage-tyylinen kortti

Tätä korttia koristaa pioniAskartelin kortin, jonka keskipisteenä on kaunis pioni.

Ensin valitsin kartongit: pohjalle luonnonvalkoista, väliin ruskeaa ja tehosteeksi kaksipuoleista kimaltavaa skräppäys-kartonkia.


Aloitin repimällä ruskeasta paperista reunat rosoisiksi.Saksien terällä kävin rosoiset reunat vielä uudelleen läpi, eli rapsutin niihin vieläkin rosoisemman reunan.
Tein saman kuviokartongille.

Revin kuviokartonkiin pienen halkeaman, josta myöhemmin pilkottaa sydänkoriste. Rullasin halkeaman sivuja vielä hieman hammastikun avulla.Käsittelin kaikkien kartonkien reunat Distress Ink Vintage-musteella.


Minulla oli myös sydämenmuotoinen kartonkikuvio, mutta koska se oli sävyltään aivan vitivalkoinen, töpöttelin siihenkin mustetta.


Minulta löytyi myös valkoista pitsinauhaa.
Sen voi toki käsitellä tuolla samalla ruskeansävyisellä musteella, mutta minä olin laittanut pitsinauhan kahviin kellumaan yöksi. Laitoin kahvinpuruja teesuodatinpussiin ja kaikki yöksi kuumaan veteen likoamaan. Aamulla pitsi on kauniisti sävyttynyt vaaleanruskeaksi. Jätin sen talouspaperin päälle kuivumaan. (Minun pitsini oli tekokuitua, olettaisin että eri materiaalit imevät väriä itseensä ehkä hieman eri tavoin.)


Sitten oikeastaan vaan haalin materiaalia kasaan, mitä ajattelin korttiin liimata.


Valkoinen kartonki pohjalle, sen päälle ruskea ja sitten kuviopaperi. Nämä sujuivat hyvin perinteisellä puuliimalla, mutta sitten täytyi ottaa kuumaliimapyssy esiin. Kartonkien jälkeen liimasin paikalleen pitsin, joka sai mielestäni jäädä hieman kortin ulkopuolelle. Sen jälkeen liimasin sydänkartongin, ja sitten kukan suuret vihreät lehdet. Näiden jälkeen laitoin paikoilleen vihertävän keltaisen oksan, joka myöskin sai ulottua hieman kortin laitojen yli.Viimeisimpinä sommittelin paikoilleen pionit, varren tuuppasin hiukan lehtien lomaan.


Lopuksi vielä asettelin ruusut sekä heteet.


Ja kimaltava sydän paikalleen.

Ja tässä vielä koko kortti.Jollei sinulta löydy valmiita tekokukkia, voit hyvin askarrella itse näyttävän ruusun, joka ei varmasti jää kakkoseksi kisassa, onhan käsin työstetty aina ainutlaatuisen ihana! Mallia voit katsoa vaikka TÄÄLTÄ, käytin tätä pääsiäiskorttien askartelussa.

Ja hei, kaipailen kommentteja ja palautetta! :) Kerro vaikka kenelle lähettäisit tämän kortin tai mitä toivoisit minun askartelevan seuraavaksi. Arvon sunnuntaina 15.5.2016 kommentoijien kesken kolme tuotepakettia, jotka sisältävät tämän kortin materiaalit (sisältäen kaikki korttiin tulevat, kuvassa näkyvät materiaalit, poislukien liimat, kahvinpurut, työkalut sekä muste). Alla vielä kuva tarvikkeista.

Lisäksi arvon kaikkien tähän korttiin kommentoivien kesken yhden voittajan, jolle lähetän tämän valmiin pioni-kortin!
Nyt palautetta rustaamaan, sillä neljälle on luvassa postia :)

Aurinkoista päivää!

Sini


2 kommenttia: