keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Askartelua lasten kanssa

Kukkataulu ÄitienpäiväksiAskartelimme lasten kanssa tämän kolmiosainen kukkataulun. Jokainen pääsi tekemään oman taulunsa ja kirjoittamaan / piirtämään tervehdyksen taulun taakse. Sitten liitin ne helminauhalla yhteen. Tämä on todella helppo toteuttaa pientenkin lasten kanssa ja materiaalitkin löytynevät jo kotoa.

Aluksi leikkasin pahvilaatikon kyljestä kolme noin 15 x 15cm palaa. Tein jokaiseen palaan etukäteen ripustusreiät, mutta se ei ole välttämätöntä. Tässä vaiheessa on tärkeää tehdä ainoastaan ylimmäiseen tauluun ripustusnauhalle reiät, jotta nauha on helppo laittaa ja se jää siististi työn taakse.


Lapset repivät kahdesta erisävyisestä vihreästä tulostinpaperista noin postimerkin kokoista silppua.

Levitin reilusti liimaa kartongille, ja jokainen lapsi asetteli paperisilppua liiman päälle. Ohjeeksi annoin vain, että pahvia ei saa enää näkyä.Lopuksi vielä käytiin jokaisen taulu tarkasti läpi, ja tilkittiin viimeisetkin kolot.Minä huolittelin reunat leikkaamalla taustapuolelta ruskeaa kartonkia myöden.
Sitten lisäsin liimaamalla hieman pitsimäistä nauhaa "kehyksiksi".


Vihreälle nurmikolle teimme kukkia munakennoista. Kukan terälehdet syntyvät leikkaamalla tötteröt auki.

Lapset maalasivat terälehdet sormiväreillä. (VINKKI: Maalaus onnistuu myös vesiväreillä, kunhan vettä käytetään säästeliäästi ja väriä pyöritellään kunnolla.) Vaikka nämä sormivärit olivat meidän perheessä täysin uusi tuttavuus, oli se ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Yllätyksekseni myös 2-vuotiaamme osasi hienosti maalata oman kukkansa terälehdet ilman suurta sotkua. Ja se vähäinen sotku lähti vaivattomasti vedellä ja saippualla.Väripigmenttiä oli mielestäni riittävästi, yksi maalauskerros riitti hienosti.
Laitoimme terälehdet leivinpaperin päälle kuivumaan, siihen ne eivät ainakaan tarttuneet kiinni.

Annoimme niiden kuivua muutaman tunnin, jonka jälkeen lapset halusivat laittaa kukkiin kimalletta. Laitoin kimalleliimaa kippoon ja annoin jokaiselle vanupuikon, ja sekin homma hoitui hienosti!
Sillä välin kun kimalleliima kuivui, minä ja 5-vuotias lapsemme pujottelimme siemen- ja putkihelmiä siimaan noin 7 cm matkalle. Niitä tarvittiin 4 kpl.


Niiden tarkoituksena on toimia ripustuslenkkeinä siten, että kolme taulua roikkuvat allekkain.
Kun kimalteiset terälehdet olivat kuivat, liimasimme ne tauluihin. Keskelle löysimme värilliset helmenpuolikkaat.

Ja sen jälkeen pistin neulalla reiät tauluihin ja yhdistin osat kolmeen kerrokseen helminauhoilla.Työ valmistui kuivumisineen yhden päivän aikana, eli aika sutjakka lahja vaikkapa mummille äitienpäivänä.

Joten sormet sotkuun vaan! :)

Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti