tiistai 19. huhtikuuta 2016

Metallinhohtoista postia!

Kirjekuori ja kortti äitienpäivään tai valmistujaisiin!
Tämä metallinhohtoinen kirjekuori-kortti-yhdistelmä sopii moneen tilaisuuteen. Tähän ajankohtaan ehdottaisin äitienpäivää, valmistujaisia tai ihan vaikka syntymäpäiväjuhlia. Työ ei ole vaikea, mutta vaatii hieman vaivannäköä. Kaikki kaavat löytyvät TÄÄLTÄ.

Minulla oli käytössäni foliokartonkia, jota en ole aiemmin kokeillut: toiselta puolelta kauniisti kiiltävä folio ja taustapuoli valkoinen. Se on käsiteltävissä kuten tavallinen kartonki. Tämä eroaa aiemmin tutustumistani folio-/metallikartongeista siten, että tätä on äärimmäisen helppo työstää. Tämä taittuu hyvin, ei ole leikatessa terävä eikä tähän jää sormenjälkiä käsiteltäessä. Lisäksi tämä kartonki tottelee puuliimaa erinomaisesti ja valkealle puolelle voi hyvin kirjoittaa ja piirtää. Eli hyvää askartelumateriaalia siis. Minä tein kuoren ja kortin sähikäisen sinisestä :)

Leikkasin ensin kirjekuoren pohjan.

ja sen jälkeen sisälle tulevan kortin. Molemmat saadaan hyvin A4-kokoisesta kartongista.Taittelin kirjekuoren malliinsa. Käsittelin kaikki reunat metallinhohtoisella sinisellä tussilla. Mikäli taitoksissa näkyy murtumia ja valkoista kartonkia kuultaa läpi, tämä tussi on mainio myös niiden piilottamiseen. Mukavaa oli myös huomata, että tämä tussi ei haise lainkaan.Sitten työstin kukat. Tein ruusut samalla tavalla kuin Naistenpäivänä, katso ohje TÄÄLTÄ. Ainoa ero oli kukan koossa, tämän halkaisija on noin 2,5cm.
Tein myös ruusunnuppuja, ne tulee tällä samalla muotilla. Yhdestä kukasta syntyy yksi ruusunnuppu. Ensin leikataan terälehtiä avonaisemmaksi, eli leikataan piirtämäni viivan mukaisesti joka välistä viilto kohti keskustaa.
Sitten rullasin terälehtiä kuvan osoittamalla tavalla hammastikun avulla.Lisätään liimaa...Ja aletaan muodostamaan nuppua: Kaksi vastakkaista terälehteä tuodaan yhteen ja liimataan kiinni. Sitten viereiset terälehdet yksitellen mukaan nuppuun. Voit itse määrittää, miten tiiviin nupun haluat.Tein nuppuihin vielä "lehdet", koska halusin asetella ne kyljelleen, ja paljaana pelkkä nuppu näyttää vähän epäluonnolliselta. Eli tein samanmuotoisella pohjalla myös lehdet. Leikkasin kukasta kolme terälehteä pois ja terävöitin jäljelle jääneitä. Muotoilin hammastikun avulla, kuten nuppujakin.
Käytin tähänkin metallitussia antamaan hieman sävyä lehtien reunoihin. Ja sitten lehtiosio liimataan nupun alle.
Tein vielä yhden erimallisen kukan, hieman suuremman. Kaksi kappaletta ja hieman kuppimaiseksi taivutettuna. Lisäsin tähänkin kukkaan vähän metallinhohdetta tussilla.

Sen jälkeen aloin liimata kukkamateriaalia kirjekuoren päälle. Lisäsin muutamat kartonkikiekurat kukkien alle. Liilaan kukkaan liimasin helmen keskelle. Tällaiseksi muodostui kirjekuori koristeltuna.

Seuraavaksi aloin työstää korttia kuoren sisään. Leikkasin seuraavanlaiset kuviot ja huolittelin kaikki reunat metallitussilla.


Yhdistin liimaamalla. Tässä kohtaa korostan, että kortin taustapuoli on siis valkoista kartonkia, johon on helppo kirjoittaa tervehdykset ja toivotukset. Lisäsin sydämen laitaan helmenpuolikkaan ja tein reiän satiininauhaa varten.Solmin nauhan kiinni siten, että työnsin nauhan molemmat päät yhtä aikaa reiästä ja pujotin nauhalenkin läpi.

Ja tästä turkoosista kartongista jäi sydänkuvio vapaaksi, niin päätin hyödyntää vielä senkin :) Leikkasin kuoren reunaan sydämenmuotoisen hahlon ja liimasin turkoosin sydänpalan valkealle taustalle.

Siitä muodostui sopiva kolo kortin pujotusta ja esilleottoa varten.

Ja tässä näkyy vielä kuoren ja kortin yhtenevät sävyt.

Iloisia askarteluhetkiä Sinullekin,
toivottelee Sini :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti