maanantai 7. maaliskuuta 2016

Hyvää Naistenpäivää Supernaiset!

Superaskartelua!Kortti on yksinkertainen muunnos Superman-logosta. Tuunasin sen naisellisesti pinkillä. Se on kaksiosainen ja kooltaan taitettuna 14cm x 14cm. Jos lähipiiristäsi löytyy oikea Superwoman, yllätä hänet tällä kortilla. Oli sitten kyseessä valmistujaiset, synttärit tai vaikka jonkun hienon urakan loppuunsaattaminen, tämä on mukava ja paljonpuhuva kortti kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Tämän kortin suurin työ on leikkaaminen, eli ei kovin paha :) Kaavat löytyvät täältä

Minulla on sellainen paperiveitsi, jolla työstin pohjalle keltaisen timantin ja sen päälle mustan S-kirjaimen. Pinkistä hologrammikartongista työstin päällimmäisen S-kirjaimen. Voit hyvin leikata logon osat myös saksilla. Sitten vain kaikki liimataan päällekkäin. Minulla on vaaleanpunaista glitter-kartonkia, jota käytin korttipohjana.

Seuraavaksi laitan seikkaperäiset ohjeet oheisen kuvassa näkyvän ruusun askarteluun.

Tarvitset kukanmuotoisen piparkakkumuotin, 6 terälehteä. Mitä isompi muotti, sitä isompi ruusu. Eli kaikki käy. VINKKI: Tämän ruusun voit tehdä myös kukanmuotoisella kuvioleikkurilla, ihan vaikka minikokoisella ;)
Ohessa on myös muottini kaava, jos mieluummin haluat tulostaa ja leikata sen täältä.

Valitse kartonki ja muotti. Tarvitset myös liimaa ja sakset sekä halutessasi mustetta terälehtien reunoihin.
Minä tein kuusi kappaletta kuvioita. Mitä enemmän, sitä runsaampi ruusu. Kun kokoat ruusua kasaan voit halutessasi jättää osan kappaleista pois jos sinusta tuntuu siltä.


Yhdestä kappaleesta tulee ruusun pohja. Leikkaa siihen halkio, noin keskelle.Reunat käsittelin musteella, meikkisienellä hieman töpöttäen.
Seuraavaksi on tarkoitus tehdä kuuden terälehden kukasta viiden terälehden kukka. Eli taivuttele ja lämmittele kukkaa käsien välissä hieman. Halkion molemmin puolin sijaitsevat terälehdet on tarkoitus yhdistää asettelemalla ne päällekkäin. Sitten laitetaan liimaa.Ja sen jälkeen taivutetaan kukkaa kuppimaiseen muotoon. Halkion toisen puolen terälehden pohja asetetaan siis liimauksen päälle.Jätin pohjapalan kuivumaan. Viisi jäljelle jäänyttä kukkaa leikataan osiin, katso alla oleva kuva. VINKKI: piirrä pieni piste jokaisen kukan keskikohtaan ennen leikkaamista, niin hahmottaminen saattaa tuntua helpommalta.
Osat leikataan näin:
Alimmat kaksi: leikkaa yksi terälehti irti, kärkiosa on noin kukan keskikohta.
Keskimmäiset kaksi: leikkaa kaksi terälehteä irti, kärkiosa on noin kukan keskikohta.
Ylimmäinen, yksi kappale: leikataan kahtia.
HUOM! Kaikki osat säästetään!

Seuraavaksi käsittelin kukkien ulkoreunat musteella.Sitten taas vähän hypistellään osia, jotta eivät ole jäykkiä ja hankalia liimatessa.
Kukasta, jossa on viisi terälehteä, on tarkoitus tehdä neli-terälehtinen. Eli taas halkion molemmin puolin olevat terälehdet liimataan päällekkäin. Tuo lyijykynällä merkitsemäni alue siis jää toisen viereisen terälehden alle kokonaan. Liima laitetaan lyijykynä-alueelle.Liimattuna se siis näyttää tältä. Näitä oli kaksi kappaletta, tee molemmille samoin.Seuraavaksi tehdään samoin muillekin osille, eli tästä neli-terälehtisestä kukasta on tarkoitus tehdä kolme-terälehtinen.Liimattuna se näyttää tältä. Näitäkin oli kaksi kappaletta, työstä molemmat.
Seuraavaksi käsittelin ne kaksi puolikasta samalla tavoin.
Ja taas kuva liimattuna.Ja viimeisenä rullataan niitä pieniä osia, ota avuksi vaikka hammastikku. Kannattaa vähän rullailla ennen liimaamista, niin kartonki ei sitten kiukuttele jämäkkänä vastaan. Pienistä kaistaleista ei enää luonnollisestikaan liimata terälehtiä päällekkäin, vaan ihan pikkuisen saumasta kiinni.


Kaksi viimeisintä pientä osaa näyttävät liimattuina tältä.Eli nyt näitä liimattuja "kuppeja ja tötteröitä" pitäisi olla mukava kasa.
Taivutin terälehtiä hieman sormin. Voit käyttää kynää apuna.Ja sitten yhdistämään ruusun osia, suurin alimmaiseksi. Voit kuivaharjoitella ensin ennen liimaa. Suosittelen joistakin kukan osista katkaisemaan hieman terävää kärkeä lyhyemmäksi, jotta se sopii hyvin edellisen osan sisään. Kukan pohjaosasta, viisiterälehtisestä, minä tylpistin pohjan kärkeä hieman lyttäämällä sitä varoen pöytää vasten, jotta se asettuu hiukan.

Tässä on jo neljä kuppia sisäkkäin.Kuten jo yllä mainittukin, joistakin ruusun osista jouduin tylpistämään hieman.
Minä liimasin ruusun osat ihan dippaamalla kärkeä liimaan. Sitä ei tarvita paljon.
Ja tältä näyttää valmis ruusu. Minä käytin kaikki osat omaani.Kun liima on kuivunut, voit vielä taivutella terälehtiä ja tehdä ruususta luonnollisemman näköisen. VINKKI: Voit halutessasi koristella ruusua kimallejauheella tai -liimalla.

Leikkasin kuviosaksilla vapaalla kädellä pari lehteä.

Värjäsin lehtien reunat musteella. Leikkasin tyveen pienet halkiot.
Laitoin halkion toiselle puolelle vähän liimaa ja yhdistin, lehdelle tulee hieman venemäinen ja eläväinen muoto.
Ja ruusu lehtineen näyttää tältä.Iloista Naistenpäivää!

t. Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti