maanantai 28. maaliskuuta 2016

LinnunpönttöNyt on linnuille tarjolla melkoinen pönttö. Tervetuloa tirpat!

Appiukkoni Seppo rakensi minulle käden käänteessä linnunpöntön. Hänellä meni työhön varmaankin tunti, jos sitäkään. Minä puolestani koristelin tätä torppaa viikon verran ;)

Linnunpönttö oli jo valmiiksi huikean omaperäinen ja ihana. Siihen olisi voinut lyödä vaan petsin päälle ja pistää puuhun, ja se olisi ollut todella viehkeä jo sellaisenaan. Mutta minä en voinut olla lisäämättä hieman naisen kosketusta, ja lopputulos onkin sitten hömppää :)

Ensin hioin karkeat kohdat sileiksi ja sitten laitoin pohjalle vähän valkoista maalia. Katon ja jalustan maalasin ruskeiksi.


Kun maali oli kuivunut, lisäsin väriä.


Lisäsin hieman satiini-kulta-sävyistä akryylimaalia ruskean päälle.


Viimeistelin maalipinnan spray-lakalla, pari kerrosta.Askartelin koristeita. Ensin aita. Maalasin ohuita oksia samalla ruskealla sävyllä kuin katon ja lisäsin kultasävyä.


Ja liimasin osat aidaksi ja spray-lakkasin.

Minulla oli valkoisia puisia kirjaimia, joista muodostin sanan "LOVE". Maalasin ne samalla ruskealla ja kultasävyllä sekä spray-lakkasin.

Koristelin linnuille tähystystikun, jossa voi lepuutella ja ihailla maisemia. Teroitin tikun päät kapeammiksi, jotta sain niihin pujotettua helmet. Maalasin ja spray-lakkasin.
Tikkuun päätin laittaa kyltin "Sunset Boulevard". Siihen tarvittiin pieni suiro puuta. Tulostin laserilla tekstin PEILIKUVANA paperille. Hioin puuta kauttaaltaan sileämmäksi.
Sitten lisäsin tekstin päälle reilusti puuliimaa ja liimasin kiinni tekstipuoli puupintaa vasten. Annoin kuivua pari tuntia.

Sitten otin kippoon vettä ja kastelin paperin sormella levittäen tippa kerrallaan. Aloin varovasti hieroa/hangata (ei liikaa painaen!), niin että paperi alkaa rullautua pois. Puuhun liimautunut teksti alkaa paljastua alta. Tarkoitus on hieroa koko valkoinen paperi pois kostean sormen avulla.

Sen jälkeen muotoilin kyltin sopivaksi ja porasin siihen ripustusreiät... eli siis mieheni Teemu sahasi ja porasi <3 Viimeistelin reunat ruskealla musteella. Ja spray-lakkasin lopuksi.

Päätin, että pönttöni saa myös kivat valot. Irrotin vanhasta valosarjasta muoviset pallot, sävytin ne kulta-satiini-maalilla sekä glitter-liimalla.

Lisäksi varasin äärelle muita koristeita.

Ja sitten koristelin pöntön. Aitaan kiinnitin leppäkerttuja.

Aidan yläpuolelle laitoin perhosia lentelemään.

Tällaiselta näyttää linnunpöntön toinen laita valmiina.


Toiselle kyljelle liimasin kirjaimet LOVE.

Kirjaimeen V lisäsin metallisen lintukoristeen ja muutaman askartelustrassin.


Yläkulmaan liimasin kelta-oransseja helmiä.


Ja alakulmaan vihreitä sävyjä.

Toisesta laidasta tuli tämännäköinen.

Seuraavaksi etupaneelin kimppuun. Liimasin "valot" katon reunaan.

Liimasin tähystysaidan paikalleen. Kiinnitin siihen naruilla kyltin sekä kylttiin metallisen avain-koristeen.


Ja tältä näyttää lopputulos.
Tämä oli hauska projekti. Kiitos nikkarointiavusta Seppo ja Teemu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti