keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Askartele kassi!Askartelin tällaisen kassin. Koska pääsiäinen lähestyy pian, täytin sen tietysti pienillä suklaamunilla. Toki tänne voi laittaa vaikka konvehteja, patukoita tai pähkinäpussin :)

VINKKI: askartele ja koristele kassi syntymäpäivälahjaksi ja laita lahja sisälle. Näppärä 3in1 -ratkaisu: kortti, paketti ja lahja samassa!
VINKKI: koristele kassi "Onnea Uuteen Kotiin" -teemalla ja laita sisälle vaikka maustepussukoita.

Kassiin voit sovitella lahjaksi esimerkiksi meikkejä, hiustarvikkeita, koruja, askartelu-/skräppäystuotteita, ompelutarvikkeita, kynttilöitä tai vaikkapa vauvan paidan ja sukat. Koristelet vaan kassin sitten teemaan sopivaksi.

Nyt hommiin! Aluksi tarvitset kartonkia, viivottimen ja sakset. Kassi on oikeasti helppo tehdä, kaava löytyy täältä. Koska koko on suurempi kuin A4, en voinut tehdä suoraan tulostettavaa mallia.
VINKKI: Voit hyvin tehdä vaikka puolet pienemmän kassin jakamalla kaikki luvut kahdella.

Muiden kassiin tulevien koristeiden kaavoja löydät täältä.

Eli ensin leikkaat kaavion mukaisesti kartongista 41x29cm kokoisen palan. Kaikki suorakulmion sisällä olevat viivat ovat taittelukohtia, mitään ei leikata! Helpottaaksesi taittelua voit käyttää apuvälineenä taittoluuta. Mikäli sellaista ei ole, ja minullakin se on usein hukassa, vedän muovista kakkunuolijaa viivottimen avulla viivaa pitkin saadakseni siistin nuuttausjäljen. Sitä myöden taitos on helppo tehdä siistiksi. Eli nuuttaa ja taittele kaikki suorakulmion sisällä olevat linjat.
Siitä lähtee sitten muotoutumaan kassi.
Ennen kuin kassia kuitenkaan laitetaan muotoonsa, käsitellään kartongin reunat musteella ja sitten koristellaan se. Nyt kun hahmotat mikä osio tulee mihinkin valmiissa muodossaan, voit lähteä suunnittelemaan haluatko koristella vain ulkolaidat, vai kenties myös näkyviä sisäpintoja.

Minä lähdin tekemään ensimmäisenä pääsiäiskassilleni lintua. Leikkasin kartongista vartalon, jonka reunat käsittelin musteella. Helmisilmät, kartonkinokka, höyheniä ja kukkanappi.

Tällainen tirppa siitä syntyi.Sitten askartelin linnulle kodin. Kuviokartongista leikkasin 4x5cm kokoisen laatikon. Sen lisäksi leikkasin pienen sydämen ja talon katoksi tarvitaan n.25cm pitkä kartonkisuiro, joka on 0,5cm leveä. Kaikki reunat käsittelin musteella.
Katon tein seuraavasti: taitoin suikaleen puolesta välistä.Ja hammastikulla tai tähän paremmin soveltuvalla Quilling Toolilla voit kieputtaa katon päät.

Tirppa sai tällaisen torpan :)Kassin toiselle syrjälle päätin lisätä vähän rakkautta... Leikkasin kartongeista epäsymmetriset sydämet ja käsittelin reunat musteella. Sitten liimasin ne yhteen.

Ihan vaan näin.Nyt rupesin ihan vallattomaksi ja revin kartongista hupsuja suiroja. Kuvastaako ne nyt sitten linnunpesää, kevättä vai mitä, sitä ei tämä tarina kerro ;) Revin myös munanmuotoisen palan. Kaikki reunat tupsutellaan musteella, niin saadaan niitä hieman irti taustasta.


Toiselle puolelle kassia revin hieman erivärisiä suiroja ja huolittelin nekin reunat musteella.

Lisäsin vielä hieman glitter-liimaa reunoihin. Anna kuivua.
Sitten liimasin suirot kassiin. Huomaa, että kapea taitettu reunus joka näkyy ylälaidassa, on siis kassin yläreuna. Tämän kuvion tein kassiin oikeaan alakulmaan. Ensin liimasin ison kappaleen.

Seuraavaksi vihreät suirot lomittain. En levittänyt liimaa koko suiroon vaan lähinnä tyveen, halusin että suiron kärki saa irtaantua hieman taustasta.

Sen jälkeen kukkakuvioiset suirot.

Ja päällimmäiseksi munanmuotoinen kuvio, siten että suirojen alkupäät jäävät siististi sinne alle.


Tähän kuvioon lisäsin kangasperhosia.
Toiselle puolelle toisen väriset suirot, samalla tekniikalla. Tämän asettelin kassin oikeaan yläkulmaan.Sen jälkeen lilat suirot.


Ja sitten kukkakuvioiset suirot ja muna päälle.Liimasin päällimmäiseksi askartelemani linnun.
Sitten liimasin kassin päätyihin askartelemani lintukodon ja sydämen. Tässä vielä kartonki aukinaisena, niin voit paremmin hahmottaa mikä kuvio missäkin sijaitsee.
Seuraavaksi askartelin kassiin kantokahvat. Minä leikkasin noin 25cm pitkän ja noin 3cm leveän kaistaleen kaksin kappalein. Leikkasin reunat kuviosaksilla kivaksi, jolloin kahvan leveydeksi jäi reilut 2cm.Tällaiset kaksi.
Käsittelin kahvojen reunat musteella.

Sitten liimasin ne kaksipuoleisella teipillä paikoilleen. Eli molempiin päätyihin siten, että kahvojen alalaidat tulevat jäämään piiloon kassin taitosten väliin. Liimasin ensin teipit samalle puolelle kahva-suikaletta, jotta siihen muodostuu kiva "lenkura". Miten joitain asioita onkaan vaikea selittää järkevästi... :D


Ja sitten liimataan paikoilleen. Tässä kohtaa tein myös reiät valmiiksi keskelle, jotta kassin saa mukavasti nauhalla kiinni.

Tämän jälkeen kokosin kassin. Katso täältä punaisella merkityt kohdat, mihin laitat joko liimaa tai kaksipuoleista teippiä. Minä käytin jälkimmäistä.

Sen jälkeen lisäsin vielä koristeita täydentääkseni kokonaisuutta: askartelutimantteja ja helmenpuolikkaita.

Tässä lähikuvia mitä tuli tehtyä.Tarvitset pienen pätkän nauhaa että kassi pysyy kiinni. Ja jotakin täytettä :)
Minä laitoin pääsiäisen kunniaksi pieniä suklaamunia.

Minulla oli myös paperisilppua, se sopi hyvin munien alle myös. Mutta kuten huomaat, ilmankin menee vallan hyvin. Alle voisi käydä myös tyllikangas tai sellofaani?

Tässäpä tämä kassi-pussukka vielä joka kantilta.
Makeaa pääsiäistä kaikille! t. Sini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti