keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Perhoset kortissa

Tänään sain valmiiksi perhoskortin. Tämä kortti on askarreltu lähinnä perustarvikkeilla. Kortin juju on perhosissa, jotka saivat kauniin kirjavat siivet vesiväreistä.
Aloitin kaivamalla esiin lasten vesivärilehtiön. Paperi joka on tarkoitettu vesivärimaalaukseen, sopii siihen hommaan oikeasti hyvin. Sen pinta ei hilseile kastuessaan eikä se käpristy juurikaan. Minä en ole taidemaalari eikä sivellin oikein istu käteeni. Minulla ei myöskään ole kykyä maalata maisemia, eläimiä eikä edes hedelmiä :D Mutta maalaus yhdistettynä askarteluun vailla oikeita sekä todellisia hahmoja ja muotoja toimii minulle jotenkuten.
Minulla on ihan uusi sivellinpakkaus :)
Ja kuten aiemmin mainitsin: lainasin lasten vesivärejä.
Tähän hommaan ei paljon luovuuden tuskaa vuodatettu, räiskin vain menemään pinkkiä ja liilaa :DKun taideteokseni oli kuivunut, piirsin siihen perhosia tekemieni sabluunoiden mukaan.Niitä oli neljää eri kokoa.  Asettelin niitä hiukan paperille sommitellen, että sain halutunsävyisiä perhosia.

Töpöttelin perhosten reunoihin mustaa Archival Ink -mustetta.


Kortti muodostui kahdesta kartongista: lila suorakaiteen muotoinen kartonki taustalle ja päälle hempeän vaalea liila kartonki.
Kartonkien reunat käsittelin samalla musteella töpötellen.

Rullasin kynän avulla kartonkiin "liehuvaiset verhot", josta perhoset sitten liihottelevat.Käsittelin molemmat puolet samalla tavalla.
Sen jälkeen otin esiin hammasharjan, jonka tehtävänä on normaalista poikkeavasti toimia minun roiskeharjanani. Pyöritin sitä samassa pinkissä sävyssä ja tein sormella harjaksia rapsuttaen korttiin perhosille vähän vauhtiroiskeita :) Toistin saman liilalla sävyllä. VINKKI: kannattaa ensin harjoitusroiskia hiukan suttupaperille, jotta näet onko harja liian märkä ja josko väriä tuppaa lentelemään liikaa. Toisekseen voit tarkistaa mihin suuntaan roiskeet lähtevät.
Avasin kortin "verhot", koska halusin että roiskeet tulevat ikään kuin sieltä sisältä ja "verhot" ovat päältä roiskevapaat. (Joskus mietin tätä blogia kirjoittaessani, että minkälaisia ohjeita ja termejä käytän ja että miten ihmeessä ne edes liittyvät askarteluun... :D)
Sitten taivuttelin hieman perhosten siipiä ja sommittelin niitä korttiin.


Laitoin liimaa pienen tipan perhosen keskivartaloon, jotta siivet jäivät eläväisesti auki. Asettelin perhosia hieman limittäin. Liimasin pienet helmenpuolikkaat perhosten keskelle.


Tästä lähikuvasta näkyy paremmin, miten hauskat roiskeet ja liukuvärjäys perhosissa on.Sommittelemalla perhossabluunan vesiväripaperille saat luotua monenmoisia ja -näköisiä perhosia.
Tämä on mielestäni askartelua parhaimmillaan: itsetehtyjä yksityiskohtia.


Tämän saman idean voi toteuttaa millä tahansa väriyhdistelmällä, ja voihan "verhoista" lennellä jotain muutakin. Anna mielikuvitukselle valta. Kivoja askartelutuokioita!
- Sini -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti