tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kesäpöydän kukkadrinkitTein tällaiset kukka-asetelmat drinkkilaseihin. Askartelin punaisiin akryylipikareihin punaiset päivänvarjot. Ne olivat helpot ja nopeat toteuttaa ja niillä saa hieman puheenaihetta kesäpöytään ;)

Minulla oli kaksi tyhjää akryylipikaria.
Halusin tehdä päivänvarjot myöskin punaisiksi. Käytin pikaria muottina.

Tein kaksi ympyrää ja leikkasin ne irti.
Halusin päivänvarjoihini taitellut vekit. Taitoin siis ympyrän puoliksi ja varmistin että taitteeseen muodostuu kunnon jälki.

Avasin kartongin.Ja taitoin toisinpäin.

Avatessa saumat muodostavat nyt ristin.
Taittelua jatketaan, kunnes ympyrässä on 16 lohkoa.
Taittelin ympyrän takaisin kiinni nelinkerroin. Sitten leikkasin sateenvarjomaiseksi, eli pienet puolikuut pois joka vekin välistä.
Sitten se näytti tältä.Leikkasin yhden lohkon pois. Tässä vaiheessa huolittelin myös jokaisen kaaren osumaan nätisti kohdalleen.

Käsittelin toisen ympyrän samalla tavalla. Koska nämä kukkadrinkit tulevat ulos, vaikkakin katoksen alle, suihkutin kartonkeihin hieman spray-lakkaa. Näin ne kestävät hieman paremmin kosteutta.
Minulla oli pieniä shampanjanvärisiä askartelutimantteja. Huomaathan, että kaikki kiiltävät koristeet kannattaa lisätä aina vasta spray-lakan jälkeen, muuten niistä sumenee kirkkain kimallus.

Liimasin timantteja sauman päälle.Jatkoin muihin saumoihin samalla tavalla.
Sen jälkeen levitin puuliimaa yhteen lohkoon.


Tarkoitus on yhdistää varjo siten, että ensimmäinen ja viimeinen lohko tulevat päällekkäin.Sitten liimasin viimeisen timanttirivin.Huipulle ajattelin liimata keltaiset särmähelmet.Olin säästänyt pyöreäreunaisia jäätelötikkuja. Suihkutin niihin vähän kullanväristä maalia.
Liimasin ne kuumaliimalla päivänvarjoon kiinni. Sitten ryhdyin istutuspuuhiin. Laitoin kupin pohjalle muutaman kiven "salaojaksi" ja istutin siniset lobeliat multaan. Minun kukkani eivät valitettavasti olleet huippukunnossa, mutta toivotaan että ne hiukan piristyvät. Mullan päälle laitoin pyöreitä koristekiviä.Näin valmistui hauska kukka-asetelma!


Askartelutimantit säihkyvät auringossa hienosti ja sininen lobelia näyttää kivalle punaisessa ympäristössään :)


Nämä kukkapikarit sopivat kattausta koristamaan ulos, mutta mikä jottei niihin voisi käyttää sisäkasveja ja tuoda ne sisälle?
Kippis! :)

Iloisia kesäpäiviä,
toivottelee Sini

2 kommenttia:

  1. Ihana idea nuo päivänvarjot! Ihan muuhunkin kun pihalle �� kiitos vinkistä!

    VastaaPoista