lauantai 18. maaliskuuta 2017

Värikäs pääsiäistervehdys!

Heippa!
Pääsiäinen lähestyy :)
Askartelin helppoja pupukortteja. Niissä on hyödynnetty munakennoja, eli todennäköisesti sopivat materiaalit näihin kortteihin löytyvät jo heti sinultakin ;) Yhdistelin myös raikkaita ja iloisia värejä kevään kunniaksi.

Aloitin munakennosta. Kennon mallista riippuen saat tosi kivan muotoisen pään kun leikkaat sen suunnilleen kynällä merkitsemästäni kohdasta pakkauksen laidasta. Kun olet leikannut ja muotoillut yhden, käytä sitä sabluunana seuraaviin.Korvat leikataan kennon "keskitötteröstä" :)
Näin pienellä vaivalla syntyy kivat puput! Käytin korvat "röpelöinen" puoli ylöspäin ja naamaosat päinvastoin.
Minä värjäsin puput vesiliukoisilla vahaliiduilla (Reeves Watersoluble Wax Pastels), mutta voit halutessasi värittää ne lähes millä tahansa väreillä. Jos maalaat puput vesiväreillä, käytä mahdollisimman vähän vettä, sillä kastuessaan kennon massa alkaa helposti pehmentyä liikaa.

Ensin siis väritin puput vahaliiduilla.
Sen jälkeen otin sormeeni tippa kerrallaan vettä ja hiukan levitin kynän jälkeä pehmeämmäksi. Jos laitat liikaa vettä, hieromalla alkaa kennomateriaali rullautua, eikä lopputulos ole onnistunut.Sitten puput saivat kuivua talouspaperin päällä.
Valitsin kortteihin teemaan sopivat kartongit ja kaveriksi juuttikangasta sekä sisalkuituista askartelulevyä.Liimasin kankaat ja puput puuliimalla. Pupujen silmät ovat mustia paljetteja. Kartonkien reunat töpöttelin mustalla musteella meikkisienen avulla.

Kuten jo mainitsin, nämä ovat todella nopea ja helppo työstää, ja siksi otin lapset (3v., 4v. ja 6v.) mukaan tähän puuhasteluun! Kivaa oli!
6-vuotias sai myös kivan idean: sateenkaarikorvat! :)Näin hienot pääsiäisterveiset lähtevät lapsilta :) Niihin käytimme kartongin päälle softista (pinkkiä ja keltaista). Lapset tykkäävät siitä materiaalista, kun se on "jännää" ;)
Omat korttini lahjoitin hyväntekeväisyyteen.
Nyt pupukortteilemaan, hops! :D
-Sini-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti