sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Uudet stanssit kokeilussa

Talvilomaterveiset Riihimäeltä!
Jos olet blogiani seurannut, olet varmaankin huomannut että minä viehätyn eniten askarteluista joissa käytetään mahdollisimman vähän valmiita koristeita. Suosin perustekniikoita ja kierrätystä sekä hyödynnän edullisia ratkaisuja ja materiaaleja.
Tässä kortissa kokeilin kuitenkin uusia stanssikuvioita, mutta yhdistin siihen askartelemani punaiset ruusut.


Stanssatut kuviot tein Sizzix Big Shotilla seuraavilla stansseilla.


Korttipohja on valkoinen, jonka päälle asettelin viehkeän musta-hopean käsintehdyn paperin, jonka löysin Sinellistä.
Stanssasin sydänkuvion sekä kehyksen kiiltävästä hopeasta kartongista, pitsireunat syntyivät mustasta ja valkoisesta kartongista ja köynnös vaaleanvihreästä kartongista.
Kartonkiruusuja on askarrellut ennenkin, mutta ajattelin vielä laittaa tähän selkeämmät ohjeet, jotta sinäkin innostuisit :)
Minulla on kukanmuotoinen kuvioleikkuri.
Sitten räiskitään menemään, yhteen ruusuun tarvitset 3,5 kappaletta piparinmuotoista kukkaa. VINKKI: Ennen kuin laitat liimaa kukkaan, "väsytä" ja taivuttele kartonkia hieman sormilla jo tulevaan haluttuun muotoon.

Lähdetään liikkeelle ruusun alimmaisesta (ulommaisesta) kerroksesta. Eli piparinmuotoiseen kukkaan leikataan halkio ja yhdistetään liimalla kaksi vierekkäistä terälehteä. Siitä muodostuu 5-terälehtinen kuppimainen kukka.
Otetaan toinen piparinmuotoinen kukka. Siitä leikataan yksi "piirakanpala" pois, ja yhdistetään liimalla. Näin muodostuu 4-terälehtinen kuppimainen kukka.
Otetaan kolmas piparinmuotoinen kukka. Siitä leikataan suurempi "piirakanpala" pois, eli kahden terälehden verran. Yhdistetään liimalla, ja muodostuu 3-terälehtinen kuppimainen kukka.
Otetaan neljäs piparinmuotoinen kukka. Se leikataan puoliksi, ja puolikas rullataan joko Quilling-puikon tai hammastikun avulla. Sitä ei tarvitse liimata, pelkkä rullaus riittää. Vain toinen puolikas hyödynnetään (toisen puolikkaan voit säästää seuraavaan kukkaan).
Nyt minulla on neljä erilaista kappaletta.Leikkaan kappaleista 2, 3 ja 4 pois pienet palat, jotta ne istuvat hyvin sisäkkäin.Viimeiseksi yhdistän osat. Ensin dippaan osan 2 liimaan ja asetan sen osan 1 sisään. Sitten dippaan osan 3 liimaan ja asetan sen osan 2 sisään. Viimeiseksi osa 4 dipataan liimaan ja asetetaan osan 3 sisään. Summa summarum: kaikki kappaleet sisäkkäin, pieni määrä liimaa väliin :DNäin muodostuu ruusu.
Niitä kannattaa tehdä sarjatuotantona useampi kerralla ja säästää sivuun, jollei kaikkia käytä kerralla.
Sitten oikeastaan liimasin vain osat korttiin. Pitsireunoihin sommittelin mustia helmenpuolikkaita.
Vaaleanvihreä lehtiköynnös oli alunperin ympyränmuotoinen, jonka leikkasin kolmeen osaan ja sijoittelin ruusujen lomaan. Veneenmuotoiset lehdet leikkasin vapaalla kädellä ja niiden reunat töpöttelin Distress Ink Vintage Photo -musteella. Helppojen kierreruusujen ohjeen löydät TÄÄLTÄ.

Tässä on kortti, joka sopii moneen tilaisuuteen. Siinä yhdistyy sekä vaivannäkö kukissa, että helppous stanssatuilla kuvioilla.Iloista helmikuun jatkoa!
t. Sini2 kommenttia: