lauantai 14. tammikuuta 2017

Nallekortti ystävälle

Ystävänpäivä on 14.2. ja suunnittelin nallekortin sitä varten.

Tähän sopii vaihtoehtoisesti lähes mikä tahansa pieni pehmolelu, valitset vain koristelun sekä sävyt leluun sopivaksi.
Jos postitat kortin niin muista katsoa että lelu mahtuu kuoreen. Tämä on mielestäni itsessään jo pieni lahja, mutta jos haluat muistaa ystävääsi vielä jollain yllätyksellä, niin kylkeen sopii hienosti esim. suklaa tai makeiset. Ihana ajatus välittyy myös Nordqvist Uskollinen Ystävä -teepusseissa. Helmikuussa on vielä kynttiläkausi meneillään, eli sekin on varmasti mukava vieminen.

Nyt kerron, miten toteutin nallekortin.

Ensin askartelin kukkia. Tein kahta eri mallia ruusuja: vähän työläämpiä osista koottavia sekä helppoja "kierreruusuja". Molempia askartelin punaisesta ja kermansävyisestä kartongista. Aloitin työläämmistä käyttäen pientä kukanmuotoista kuvioleikkuria. Olen tehnyt näitä ruusuja ennenkin, joten kurkkaapa suurempi versio TÄÄLTÄ.
Valmiina ne näyttävät tältä.


Helppo kierreruusu syntyy pienestä kartonkiympyrästä. Minun oli halkaisijaltaan noin 5cm.


Leikkasin sen spiraalin muotoon ihan vapaalla kädellä.Sen jälkeen lähdin kieputtamaan spiraalia rullalle käyttäen Quilling -puikkoa. Jos sinulla ei ole sellaista, voit käyttää apunasi vaikka hammastikkua.Kun olin kieputtanut ruusun valmiiksi, spiraalin keskiö jää sopivasti ruusun pohjaksi. Levitin siihen hieman liimaa jotta ruusu pysyy mallissaan.Kukat ovat valmiina kuivumassa ja odottamassa koristelua.
Tein kukille kavereiksi yksinkertaisia lehtiä. Leikkasin vihreästä kartongista vapaalla kädellä soikioita ja töpötin reunoihin vähän ruskeaa mustetta. Sen jälkeen taivutin lehtiä hiukan sormilla "venemäiseen" muotoon.

Korttipohjaksi olin valinnut kaksiosaisen, neliskulmaisen, valkoisen mallin, kooltaan noin 13x13cm. Nallen taustalle löysin ystävänpäiväteemaan sopivan tukevahkon sydänpaperin.


Töpötin paperin reunat vihreällä musteella, kuten myös valkoisen korttipohjan reunatkin.


Sen jälkeen tein kaksi reikää sydänpaperiin nallen kiinnitystä varten. Mittasin nallen avulla reikien paikat siten, etteivät ne näy nallen sivuilta, vaan jäävät piiloon nallen alle.
Reikien jälkeen liimasin kaksipuoleiset teipit sydänpaperin taakse.
Nallen kiinnitykseen käytin joustavaa korulankaa. Toki siihen sopii mikä tahansa ohut lanka tai vaikka siima.Leikkasin langasta sopivan pätkän ja asettelin sen nallen etupuolelta menemään kainaloiden alta ja sitten sydänpaperin etupuolelta rei'istä läpi ja paperin taakse solmuun. (Totta puhuen lanka olisi ollut helpompi kiepauttaa kaulan ympäri, mutta minusta se olisi ollut liian brutaalia...)
Tämän jälkeen otin taustapuolen teipeistä suojapaperit pois ja kiinnitin sydänpaperin nalleineen valkoiselle korttipohjalle.
Keräsin kasaan hieman koristeita ja oivalsin, että askartelenpa tästä näppärästi kaksi nallekorttia lähes samalla vaivalla ;) Ajattelin koristella kortit itse askartelemillani ruusuilla, nauhoilla, perhosilla sekä stanssatulla sydänkuviolla ystävänpäivän teemaa ajatellen. Tällaiset niistä sitten tuli:
Kuten aiemmin mainitsinkin, tämä kortti on jo sellaisenaan pieni lahja, mutta halutessasi voit toki muistaa ystävääsi pienellä erillisellä yllätykselläkin.

Paketoi ne esimerkiksi sellofaaniin ja ystävä ilahtuu varmasti <3


Hyvää Ystävänpäivää <3
toivoo SiniEi kommentteja:

Lähetä kommentti