lauantai 5. elokuuta 2017

Tuunattu kaapelikelaTämä tuunaukseni on julkaistu
Kauneimmat Askartelut - 100 uutta kierrätysideaa -erikoisjulkaisussa (4.7.17)

Löytö ullakolta muuntautui tasoksi, jota voi hyödyntää kukkapöytänä tai muuna apupöytänä.

Eräs kaunis päivä olin taas tutkimassa mitä kivaa ullakkomme kätköistä voisikaan löytyä. Sinne on säilötty kaikenlaista talon rakennusajalta jäänyttä tavaraa ja tarviketta.
Ja hupsis, siellähän se aarre tälläkin kertaa nökötti: kaapelikela!
Toin sen alakertaan ja silmissäni alkoi vilistä ideoita.

Eihän tuo rakennuspölyn peittämä muovirähjäke voinut muuntautua muuksi kuin bling blingiä pintaansa saavaksi aputasoksi!
Touhuni alkoi tietysti tylsimmästä päästä: kuurasin kelan puhtaaksi ja annoin kuivua hyvin.

Sitten pääsin innostavampiin puuhiin. Olin juuri ostanut Molotow -merkkistä spraymaalia ja se joutui heti tulikasteeseen.
Vitsit, kyllä kannatti! Minä nimittäin suihkuttelin maalia pari-kolme kerrosta kelan pintaan (annoin välissä kuivua), ja syystäkin tuo maali on kehuttu. En nimittäin käsitellyt enkä pohjamaalannut tuota mustaa kelaa lainkaan, ja maalin peittävyys sekä pysyvyys on silti täydellinen. Toisekseen, yksi purkki maalia riitti vallan hyvin, ja sitä jäi vielä jäljellekin.
Tätä maalia on saatavilla Artuulista järjettömän useissa eri väreissä. Minun sävyni tässä on "Kiwi Pastel". Ja täältä sitä ainakin saa:
Artuuli.fi

Keräsin kasaan kaappini kätköistä kaikenlaista kimaltavaa: glitteriä, paljetteja, helmiä, nappeja ja muita sekalaisia koristeita.
Erityiskiitos mieheni työkaverille Katrille, joka lähetti minulle m-u-o-v-i-k-a-s-s-i-l-l-i-s-e-n nappeja! Tähän kelaan tulin nyt käyttäneeksi murto-osan niistä ja luulisin että seuraavat kaksisataakaksikymmentä askarteluani liittyvät nappeihin :D
Minä olen uskollinen perinteiselle valkoiselle puuliimalle, käytän sitä lähes joka askartelussani. Tämä on lisäksi vedenkestävää, joten kelapöytäni selviää myös terassilla.
Levitin liimaa sienellä kelan pintaan ja ensin ripottelin päälle glitteriä ja kimalletta. Minulla oli visio siitä, että halusin koristeet ainoastaan "vesiputousmaisesti" yhteen vanaan. Asettelin koristeet siten, että oikealle puolelle tulisi enemmän keltaisen sävyjä ja vasemmalle vihreän sävyjä. Sijoitin niitä kuitenkin hiukan "ristiin", että värit vaihtuvat liukuen.
Glitterin jälkeen aloin liimata paljetteja kiinni.

Sitten siirryin nappeihin ja vähän isompiin koristeisiin.
Painavimmat ja kooltansa suurimmat helmet ja koristeet liimasin kelan alalaitaan.
Tulevassa aputasossani olisi päällä ammottava kolo, joka tuli peittää jotenkin. Niinpä päätin liimata siihen kirpputorilta löytämäni LP-levyn. Maalasin ensin keskustan samalla spray-maalilla kuin pöydänkin.
Tein suojapaperiin reiän ja laitoin teipillä kiinni. Huom! Suojaa levy paremmin kuin mitä kuvani antaa ymmärtää! Koko musta osio kunnolla piiloon, muuten siihen tulee helposti roiskeita. Nimimerkillä "tein toiselle puolelle homman uudestaan"  :D

Liimasin vinyylilevyn reunoihin sekä maalatun keskiön reunoihin hiukan samaa kimalletta kuin pöydässäkin. Vähän sitä kimalletta oli sitten siellä ja täälläkin...

Olen tyytyväinen lopputulokseen, eikä tämä ollut kovinkaan työläs toteuttaa.


...hmm. Täytyy taas mennä penkomaan ullakkoa, jos sieltä vaikka löytyisi seuraava inspiraatio... ;)

Mukavaa alkavaa syksyä!

t. Sini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti