sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Pääsiäiskori suklaamunalle

Pääsiäisenä on monta pyhäpäivää ja saatat saada kutsun herkuttelun merkeissä: ehkä lammasta tai ainakin pääsiäiskahvittelua mämmin kera? Niin tai näin, on kiva varustautua ja viedä isäntäperheeseen ehkä jokin pieni tuliainen. Tämän kuvan tuotteet eivät todellakaan maksa paljon, mutta näyttää kivalta pääsiäisyllätykseltä vaikka sellofaaniin käärittynä, eikö? Luomukahvipaketin saa Prismasta alle neljän euron, ja Priima suklaakonvehdit on ostettu Tokmannilta puoleen hintaan joulun jälkeisessä alessa, hinta alle kaksi euroa. Muut kuvassa näkyvät koristeet maksaa lähinnä pelkkää vaivaa. Ohjeet kaikkiin löydät täältä uudesta blogistani ;)

Pääsiäiskorttien askarteluohjeet löydät tästä linkistä

Pääsiästipujen askarteluohjeet puolestaan löydät tästä linkistä

Nyt kerron, miten tein suklaamunakorit. Mutta en kerro, monetko Kinder-munat piti ostaa ennen kuin ne selvisivät kuvauksien ohi... :DLuonnollisesti paras pohja munanmuotoiselle ja -kokoiselle esineelle on: munakenno.

Leikkaa irti toisistaan ja huolittele reunat.

Maalaa kennot haluamillasi väreillä. Minä käytin akryylivärejä. Sävy kannattaa valita lähelle samaa kuin koristelupaperi jota aiot käyttää. Jos olet laiskalla tuulella, voit myös jättää maalauksen kokonaan väliin, todennäköisesti munakennon oma sävy pilkistää esiin vasta kun suklaamuna nostetaan siitä pois.

Ja sitten tositoimiin. Tee nopea inventaario askartelupapereista, skräppäyspapereista jne. Tähän hommaan sitä kuluu yllättävän vähän! Varaa yhteen palaan n. 2x3 cm ja paloja tarvitset 16 kpl ja mahdollisesti vielä korin kantokahvaan hieman. Mutta siis puolikas A4 on riittävä määrä.
VINKKI: Jos sinulla on kaksi mieleistä yhteensopivaa skräppäyspaperia, voit hyvin käyttää niitä molempia. Lue eteenpäin, minäkin yhdistin yhdessä korissa kahta eri paperia, "joka toinen" -tyylillä.
VINKKI: En suosittele kaikkein paksumpaa kartonkia, sitä on hirmu vaikea työstää kun pienistä taitoksista on kyse.

Ensin leikataan 16 kappaletta 2 x 2,7 cm kokoisia paloja.

Sitten taitetaan ne pituussuunnassa kahtia.


Tämän jälkeen taitetaan yläreunaan kolmio. Toisin sanoen ota yläkulmasta kiinni ja taita kulma kulkemaan keskiviivaa myöden.

Ja sitten leikataan koriin kahva. Minä leikkasin noin 22cm pitkän ja noin 1cm leveän kaistaleen, jonka taitoin keskeltä pituussuunnassa kahtia ja liimasin yhteen. Skräppäyspaperissani oli vain yksipuoleinen kuvio, ja halusin että se näkyy molemmin puolin.
Ensin liimasin kahvan paikoilleen. Kuumaliima on nopea, jos olet kärsimätön. Minä käytin tässä korissa Eri Keeperiä, inhoan kuumaliimasta syntyvää käryä. Mutta minäkään en ole kaikkein kärsivällisin tyyppi... ;)Nyt päästään liimaamaan palaset kiinni munakuppiin. 8 kpl tulee yläriviin ja 8 kpl alariviin. Aloita liimaamalla koko yläreuna ensin. Sommittele palojen asettelua hieman ennen liimausta, sillä munakuppien ympärysmitat saattavat poiketa vähän toisistaan merkistä riippuen. Minun tapauksessani sain liimata ylärivin palat ihan pikkuisen limittäin ja alareunan palat vielä hiukan enemmän.

Alariviä työstäessä asettelin palat ylärivin palojen väleihin, eli että kärkikolmion sakarat eivät olleet linjassa.

Tässäkin kohtaa muistutan kuumaliimasta, etenkin jos käyttämäsi kartonki on kovin jämäkkää / painavaa. Mutta sitä on myös hankalampi ruveta korjailemaan, mikäli kahdeksannen palan kohdalla haluaisit vielä korjata lomitusta tms.


Ja tältä se näyttää valmiina.Jälleen kerran tein muutaman erilaisen mallin samalla idealla herättääkseni inspiraatiota. Pienillä muutoksilla tulee aivan erinäköinen kori. Ja tarvikkeet löytynevät siis kaikilta jostain kaappien kätköistä, eli uskon että pääset suoraan puuhastelemaan! Mutta katsohan nämä vielä ensin :)

Lisäsin hieman kimalleliimaa kuviopaperin kärkiin.


Koristelin kahvan kukkapaljeteilla ja helmillä.Ja tästä tuli punk-henkinen munakori. Liimasin vaate- ja askarteluniittejä mustalle kartongille. Melkoinen ROCK-muna, eikö? Rohkeimmat vievät tämän tuliaisena kera viestin: "Sinussa on munaa! Hyvää pääsiäistä!" :D

VINKKI: Minusta tähän sopisi Mignon-muna paremmin. Mutta kun askartelin ja kuvasin näitä, valitettavasti kaupoissa ei ollut vielä tarjolla mitään muuta kuin ympärivuotista Kinder-klassikkoa ;)Tällainen on lopputulos, tadaa!Ja vielä gootti-hengessä kuvattuna:Vastapainoksi esittelen seuraavaksi tyttömäisen, prinsessahenkisen munakorin.
VINKKI: tähän käytin ruusukuvioista paperia, joka oli yhtä ohutta kuin lahjapaperi. Käy siis tarkistamassa rullasi!
Pujotin helmiä rautalankaan ja liimasin kahvan kuumaliimalla munakupin sisäreunaan.
Tähän käytin kahta eri sävyistä askartelupaperia: joka toinen -tyylillä. Koristeeksi löysin perhosnapin. Tämä on yksinkertainen mutta ihan kiva malli.
Ja seuraavaksi hieman vintage-henkeä. Käytin ruskeaa kuviopaperia, jonka palojen reunat työstin Distress Ink musteella, vintage photo -sävyllä. Kahva on tehty niin, että kieputin juuttinarua rautalangan ympärille ja liimasin kuumaliimalla kiinni. Tähänkin teemaan sopisi ehdottomasti kaunis valkea Mignon.Ja vielä yksi malli, käytin siihen keltaista hologrammikuvioista kartonkia. Kuva ei tosin anna oikeutta kivalle hologrammisävylle. Pujotin rautalankaan siemenhelmiä ja kiinnitin kuumaliimalla.
Koska olen vaimo ja kotiäiti niin jankuttaminen kuuluu osaksi elinympäristöäni. Eli tässä se taas tulee: tarvikkeet tällaisen kivan korin tekoon sinulla varmasti jo on kaapeissa ja lipastoissa. Nyt vaan ideoimaan sen mukaan, mitä materiaalia löytyy ja keille haluaisit tällaiset pääsiäisiloksi antaa.

VINKKI: Tätä lukiessasi kaupoista pursuaa kaikenlaisia erilaisia suklaamunia, joiden sävyjen tai teemojen mukaan voisi korinkin loihtia. Mietipä hauskoja Duudsonien ISÄNTÄ ja EMÄNTÄ -munia? Muistaakseni ne taitaa olla tähän kippoon liian suuria, mutta entäpä jos leikkaisit pohjan vaikka jogurttipurkista alustaksi tuommoiselle suuremmalle suklaayllätykselle? Silloin toki pitää palojen määrääkin lisätä... hmm... allekirjoittaneella alkaa sormet jo syyhytä uusille ideoille ;)

VINKKI: kääri suklaamunakorit sellofaaniin ja sido kauniilla nauhalla.

Makeaa pääsiäistä!

toivoopi SiniEi kommentteja:

Lähetä kommentti